Summertime Lady’s Summer

Summertime Lady won op de kampioensclubmatch van de Ierse Setter Club in juli 2023 de Mary Braun Wisseltrofee voor oudste van de dag, uitgereikt door de Ierse keurmeester Ken Kennedy. Bovendien haalde ze een 2e plaats uitmuntend in een goedgevulde veteranenklas onder de Britse keurmeester Claire Prangle. Zij roemde de perfecte conditie van de ruim 12-jarige setter.

Lady was op jonge leeftijd de eerste van haar soort in Nederland die hoog scoorde op veld en show en als 1e uit ons land de prestigieuze prijs voor beste Ierse werkstijl won, onder Ierse keurmeesters. Goud van oud dus! De Ierse import is de belangrijkste voorouder van Ierse setters die scoorden voor het oorspronkelijke werk in ons land. Ze is inmiddels (overgroot)moeder van roodwitte Ierse setters, omdat ze uitgekozen werd om deze soort genetisch te verbreden en zo een gezonde toekomst te geven. In de O’Conloch kennel houden haar zoon Arantar (rood met witte vlekken), dochter Haley (rood) en kleindochter Emmylou (roodwit) haar ‘jong’.

(Foto: Ierse Setter Club Nederland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *