Emmylou

Onze jongste Ierse setter is Emmylou.

Emmylou, 1 november 2021, landgoed Neppelenbroek.

Emmylou is een dochter van Aroon O’Conloch, dus kleindochter van onze Ierse import Summertime Lady. Ze is de tweede generatie outcross, geboren op 1 juni 2021. Haar vader is Pallas Green Nick.

Aroon is de vierde telg uit ons A-nest die voor nakomelingen in het outcrossprogramma zorgt. Eerder zorgden Awnan (Ierland), Arantar en Alvy voor nageslacht. Hiervoor werden families uitgekozen die voor genetische verbreding bij de rood witte Ierse setter zorgen. Dit gebeurt onder supervisie en toestemming van de Irish Kennel Club.
Emmylous eerste fazanten, 4 november 2021.

Emmylou, tien maanden

Ter voorbereiding van haar taak als moederhond, is Emmylou in het najaar van 2022 dna-getest op allerlei erfelijke ziektes. Zij is daarvan genetisch vrij bevonden. Daarnaast is ze geröntgend op heupdysplasie. Ze haalde de hoogste beoordeling (A).

Zomer 2023 is met subsidie van de Irish Kennel Club een genetische variatietest uitgevoerd door een universiteit in de VS. Het resultaat leverde de bevestiging op, dat zij haar soort helpt aan een stel opgefriste genen.

Verder is ze uitgebracht op de international gundogshow bij kasteel Doorwerth en kreeg 1 zeer goed in de jeugdklas, gevolgd door een 1e en 2e plaats in Leeuwarden. Haar grootmoeder Summertime Lady schitterde in Doorwerth in de veteranenklasse op 11,5-jarige leeftijd en haalde een 2e uitmuntend.

We zoeken nu een goede partner voor Emmylou om in waarschijnlijk 2024 onze deelname aan het outcrossproject te bekronen met de derde generatie.