Nesten

Vlnr Ailleen Aoife, Ailean, Aroon, Alan, Ardal, Arantar en Awnan O’Conloch op de Setterdag bij Apeldoorn ter gelegenheid van honderd jaar Ierse Setter Club Nederland, 30 augustus 2015.
Wij verwachten in 2025 een nest pups.

De O’Conloch kennel bestaat ruim veertig jaar na vrijwel een heel leven met Ierse setters.  Hobbymatig zijn er nesten geboren. Onze pups groeien op in een puppyhol in de woonkamer, het erf rond de woonboerderij tegenover een landgoed in Broekland is ingericht op het opgroeien met volop ruimte en afwisseling.

We kiezen ouders uit Ierse families. Onze stamteef is Summertime Lady https://www.iersesetter.com/summertime-lady/, die in 2011 uit Ierland werd geïmporteerd.  Ouderdieren zijn vrij van heupdysplasie (HD) door officieel beoordeelde röntgenfoto’s en door dna-testen is vastgesteld dat ze genetisch vrij zijn van allerlei erfelijke ziektes.

Natuurlijk worden de pups geënt, ontwormd, gechipt en voorzien van Europees paspoort en een FCI-stamboom. Wij houden ons aan de regels van de Raad van beheer op kynologisch gebied, de rasverenigingen en waar van toepassing (outcross) de Irish Kennel Club.

Onze setters wonen en leven in huis. Samen met onze jongste dochter Iris houden we vijf Ierse setters, zowel rode als roodwitte. Al onze setters zijn lief, vrolijk en innemend, op de eerste plaats fijne gezinshonden.  Ze waren en zijn de beste maatjes met onze (klein)kinderen.

Onze voorkeur is een type Ierse setter, die racy en atletisch is. We willen een setter zonder overdrijvingen in vacht, gewicht, grootte en andere trends in de tentoonstellingswereld, dus nog het originele type zoals dat in ons land populair was vanaf het begin van de hondensport. Daarom zijn alle ouderdieren uit Ierse (werk)lijnen.

Het geplande nest is van Emmylou https://www.iersesetter.com/onze-setters/emmylou/, roodwit. Zij is uit een outcrossproject onder regie van de Irish Kennel Club, waarbij gekozen ouderdieren aan tal van extra regels moeten voldoen om het ras een genetisch gezonde toekomst te geven.  Zo is er een extra test van onafhankelijke experts bovenop de bestaande regels van de organisaties in ons land.

Emmylou is uit een familie die met succes getest is voor het oorspronkelijke werk en op shows. Haar voorouders moesten ook voldoen aan het sterk uitgebreide aantal regels van zowel nationale organisaties als die in het moederland Ierland.  Ze is lief, vrolijk, innemend, intelligent en ondernemend.

Op Facebook https://www.facebook.com/groups/117385508987238 houden we ontwikkelingen binnen onze setterfamilie bij. Voor een nest wordt een appgroep gemaakt om met filmpjes en foto’s elkaars ontwikkelingen bij te houden en tips voor de opvoeding.

In onze kennel werden sinds 1984 negen nesten geboren. Van alle combinaties hielden we zelf een pup, de andere gingen naar eigenaren in ons land, Ierland, Canada, Verenigde Staten, Italië, Finland, Spanje, Frankrijk en Denemarken. Vaak zijn onze pups al ruim voor geboorte besproken. Veel eigenaren kozen na het overlijden van hun eerste O’Conloch voor een opvolger uit onze kennel.

We verwachten dat aanstaande eigenaren over voldoende tijd, ruimte en vaardigheden beschikken om een mooi setterleven mogelijk te maken.  U kunt vrijblijvend contact opnemen. https://www.iersesetter.com/contact-2/