Arantar O’Conloch

Arantar O’Conloch werd samen met zijn nestbroer Alan jonge jachthond van het jaar 2017. Dat kwam door een tweede plaats met ZG tijdens een internationale derby field trial in Duitsland.

Arantar is de eerste generatie outcross Ierse roodwitte x Ierse rode setter. Dit programma is opgezet door de Irish Kennel Club om zo een genetisch gezonde toekomst voor de Ierse roodwitte setter mogelijk te maken. Dat is aan strenge voorwaarden verbonden, waaraan beide ouderdieren voldoen.

In 2017 werd Arantar vader van het M-nest in de Pallas Green kennel, waar de tweede generatie outcross werd geboren. Daarvan wordt PG Mitch Meo gebruikt voor het oeroude spel van aanwachten, de samenwerking tussen jager, jachthond en slechtvalk. Zijn zus Maeve van Willeke Davelaar boekte in september 2019 een 1e en 2e plaats uitmuntend in een internationale derby, het beste resultaat voor een roodwitte Ierse setter uit ons land ooit.

Arantar voldoet aan alle voorwaarden van de Ierse Setter Club en de Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland en is beschikbaar voor passende teven.