Arantar O’Conloch

Arantar O’Conloch werd samen met zijn nestbroer Alan jonge jachthond van het jaar 2017. Zo werd voor het eerst in de geschiedenis de prestigieuze Rembrandt Kerstenprijs aan twee nestbroers vergeven.

Arantar is de eerste generatie outcross Ierse roodwitte x Ierse rode setter. Dit programma is opgezet door de Irish Kennel Club om zo een genetisch gezonde toekomst voor de Ierse roodwitte setter mogelijk te maken. Dat is aan strenge voorwaarden verbonden, waaraan beide ouderdieren voldoen.

In 2017 werd Arantar vader van het M-nest in de Pallas Green kennel, waar de tweede generatie outcross werd geboren. Daarvan wordt zijn zoon PG Mitch Meo gebruikt voor het oeroude spel van aanwachten, de samenwerking tussen jager, jachthond en slechtvalk. 

Arantars dochter Maeve van Willeke Davelaar boekte in september 2019 een 1e en 2e plaats uitmuntend in een internationale derby, het beste resultaat voor een roodwitte Ierse setter uit ons land tot dan. Ze won de prijs voor de beste jonge jachthond 2019, de Rembrandt Kerstenprijs samen met de Noorse import Gudrun.

Arantar voldoet aan alle voorwaarden van de Ierse Setter Club en de Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland en is beschikbaar voor passende teven, mits toestemming van de Irish Kennel Club.