Train mee met Ceasar & Lady

Covergirl: Giulla Redskin O’Conloch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door analyse van alle ervaringen/deelnemers/oefensessies, nog eens grondig alle literatuur doorspitten en vooral reflectie werd het pad geplaveid naar Summertime Lady en Ceasar, die als eersten van hun soort in eigen land een open klas wonnen en meervoudig winnaars van titels als beste (jonge)jachthond van het jaar van de rasvereniging.

De reflectie zat ook in foto’s. Zo werd de groei van mijn setterduo vastgelegd en als instrument gebruikt. Dat leidde uiteindelijk ook tot een schitterend fotoboek: Jacht op eeuwige jeugd. 

Giulla Redskin O’Conloch was ‘docente voorstaan’ voor de helft van alle hoog gekwalificeerde Ieren in ons land onder wie onze Summertime Lady en Ceasar. Omdat zij geen enkel veerwild miste en een kei was in voorstaan en doorstaan werd zij hiervoor gebruikt. Daarnaast was deze dochter van Echlinn O’Conloch en onze Amerikaanse import Redwing White Lightning (Clancy) een doeltreffende volgebruiksjachthond. Na het winnen van een veldwedstrijd van de Ierse Setter Club in België (2010) was haar belangrijkste rol die van ‘docente’ van wat gekscherend werd genoemd de SetterSetSchool.

Ceasar en Lady werden door deze trainingen volledig in eigen hand naar hun prestaties geleid. Vaak worden voor Ierse setters beroepstrainers ingehuurd of andere experts ingeschakeld, ik wilde het als flitsende finish ditmaal zelf doen en beter. Misschien had het nog beter gekund door ‘beroeps’ in te schakelen, maar een feit is dat het duo hoger eindigde dan Ieren van anderen voor wie dat wel gedaan werd.

Geniet u er nog even van mee in flitsen door fotosessies?

 

Ook de jonge Ceasar (links) profiteerde volop van Giulla’s voorbeeld.