Ceasar

Ceasar liet al vroeg in zijn carrière uiterst spectaculaire staaltjes van voorstaan zien, hier op bijna anderhalfjarige leeftijd op deze en volgende foto op een klucht patrijzen.

Ceasar won in september 2019 een tweede plaats met uitmuntend op het EK in Italië, de eerste uit ons land van zijn soort die daar scoorde.

Ceasar is jachthond van het jaar 2017 van de Ierse Setter Club Nederland. Hij nam die titel over van zijn kennelpartner Summertime Lady, de beste veldwerker van haar soort in 2016.

‘s Lands beste werkende Ier was de eerste van zijn soort die in de open klas  veldwedstrijden voor categorie A (pointers en setters) van de staande jachthonden in ons land de eerste plaats haalde met de hoogste kwalificatie: uitmuntend. Hij werd in 2017 de op een na beste van ons land.

Ceasar, meerdere malen beste jonge jachthond, was in 2014 met Summertime Lady het complete nationale team voor de Europese kampioenschappen in Champagne, Frankrijk.

Hij dankt zijn grootste bekendheid aan een optreden tijdens een driedaagse in Thuringen dat jaar. Daar haalde hij in een driedaagse driemaal uitmuntend, tweemaal eerste en eenmaal derde.  Zo sloeg hij alle records.

Daarnaast is Ceasar de enige levende Ierse setter in ons land die een CQN in een open klas veldwedstrijd in koppel behaalde.

De reu, die in 2012 bij Els Kersten-van Hoorn geboren werd uit de combinatie Multi Ch Apache des Sorcieres du Sancy x de Ierse import Drumrue Kerry, stamt uit een legendarisch nest met meer toppers.

Ceasar voldoet aan alle vereisten voor dekreuen van de Ierse Setter Club en de Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland en is beschikbaar voor passende teven.