Flitsende finale inhaalrace Emmylou

Emmylou op de velden in Brandenburg (Foto: Setter und Pointer Verein)

Emmylous inhaalrace kreeg in oktober een flitsende finale op velden in Brandenburg, Duitsland. Ze haalde daar de hoogste kwalificatie (uitmuntend) in de internationale derby.

De jonge roodwitte (outcross) Ierse setter was op achterstand gekomen, doordat mijn oefenvelden bij Zwolle door stadsuitbreiding grotendeels verdwenen waren. Zo werd een baan in pensioentijd nodig om meer oefenreizen ook in buitenlanden te betalen.

Halverwege augustus begon haar inhaalrace op velden in de buurt van Wroclaw, Polen. Dat gebeurde in de trainingsgroep van staande honden van allerlei rassen van Jan de Bruyne. Ze kon daardoor iedere dag van de oefenweek scoren op patrijs en onderging na een matige start een explosieve groei.

Emmylou stond iedere dag voor op patrijzen in Polen (Foto: Magdalena Setta)

Daaropvolgend oefende ze op fazanten in overgebleven oefenpercelen in eigen land. In september was er een oefenreis naar Denemarken om in koppellopen met oudere setters op immense velden de snelheid en range verder te laten groeien. Kers op de taart was een staaltje van seconderen van haar nicht Maeve.

Daags voor vertrek naar Brandenburg was er een schitterende oefenfinish. Al op de eerste wedstrijddag was het raak na punten op patrijs en fazant: uitmuntend. Daags erna was er een prestatie die volgens de keurmeesters goed was voor een CQN, die echter niet in de jeugdklas toegekend mag worden.

Zo werd het een flitsende finale voor Emmylous inhaalrace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *