Stamboom springlevend in Denemarken

Emmylou (links) en grootmoeder Summertime Lady

Emmylou beleefde haar eerste langere buitenlandse trainingsessie in februari in Denemarken. Er was een fraaie collectie Ierse setters aanwezig van voorjagers uit ons land en Duitsland. Daaronder ook veel familieleden, zodat er een springlevende stamboom een week oefende op het rijk met patrijzen gezegende landschap nabij Het Kattegat in het vissersstadje Grena.

Zo kon Emmylou kennismaken met haar vader (Pallas Green Nick) en grootvader (Aramis von Seffersbach) van Sonja Bechtel. Verder was d’r grootmoeder Irish Powergames Alice van Gerard Mirck present en nestbroer Rufus van Domine Leenaerts. Natuurlijk was ook haar grootmoeder Summertime Lady van de partij evenals kennelpartner Ceasar. Daarnaast snuffelde pup Pallas Green Outi, kleinzoon van Arantar O’Conloch, aan het veldwerk.

Dit alles onder regie van Tommy Kramer Pedersen, die overigens zelf de eigenaar was van de bekende reu Lasse, de grootvader van de roodwitte reu (uit rode ouders) Harry. Lasse is voor Emmylou zes generaties terug. Voor fans van de geschiedenis van de Ierse setter is het misschien aardig te weten, dat diezelfde Lasse een heel eind terug in zijn voorouders ook sterren uit de eerste setterkennels in de Lage Landen heeft.

Emmylou toonde pure passie op de uitgestrekte Deense velden en was soms een stip aan de horizon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *