Emmylou: belofte voor de toekomst

Emmylou is de dochter van Aroon O’Conloch, hier te zien met haar nestgenoten en moeder Summertime Lady in een reportage van RTV Oost van vrijdag 5 juni 2015.

We zijn blij met de komst van Emmylou. Dat is goed nieuws voor het outcrossprogramma van de roodwitte Ierse setter, opgezet om deze zeldzame jachthondensoort een genetisch gezonde toekomst te geven. Dat gebeurt onder regie van de Irish Kennel Club (IKC).

Het nest van Aroon O’Conloch (genoemd: Suze) werd geboren op 1 juni 2021 in Arnhem. De vader, met zorg uitgekozen op grond van onder meer zijn afstamming, karakter en prestaties op veld en show, is Pallas Green Nick. Zo zijn “frisse genen” toegevoegd, volgens experts noodzakelijk voor het overleven van de roodwitte Ierse setter.

Aroon werd in mei 2015 geboren uit onze rode Ierse import (met wit hoefijzer op de borst) Summertime Lady. Zij scoorde als enige van haar soort in recente tijden in ons land hoog op zowel veldwedstrijden als shows. De verwekker was Pallas Green Ike Turner (genoemd: Marley), zoon van Harry, een roodwitte Ier uit rode ouders.

Emmylou is dus een belofte voor de toekomst!

Emmylou, november 2021, vijf maanden jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *