Ceasar gaat weer op veldtocht

Team Nederland op de EK in Frankrijk met vlnr ik met Ceasar, mijn jongste dochter Iris en Gerard Mirck met Irish Powergames Alice (grootmoeder van Emmylou).

https://www.facebook.com/100000799059257/videos/252167453797370/

https://www.facebook.com/100000799059257/videos/4884422281671450/

Aan de vooravond van zijn tiende verjaardag (juni) en na een noodgedwongen parkeerstand van 2,5 jaar, ging Ceasar (ook Kees genoemd) weer op veldtocht.

In februari ging hij min of meer als afscheidstournee naar Denemarken om als oefenpartner in koppels te fungeren. Daar liet hij zo’n perfecte conditie zien (en punten op patrijs!), dat het oefenen in eigen land vervolgens flink opgevoerd werd in maart.

Zo verscheen de bejaarde reu topfit aan start van de Europese kampioenschappen in de Champagne in Frankrijk bij het begin van de lente. Hij was de enige uit ons land die aan alle hoge eisen voor automatische deelname voldeed. Aardig was, dat de nationale driekleur voor team Nederland werd hooggehouden door mijn jongste dochter Iris.

Ruim een maand later, liep Kees de sterren van de hemel in Thuringen, Duitsland en weerhield alleen pure pech hem van een ereplaats. Hij werd wel met ere vermeld gezien zijn prestatie. Het is vrij uniek dat een setter op zijn leeftijd nog in de top van de sportwereld kan meekomen!

We zijn apetrots op onze topfitte seniorsporter, die ondanks drie langere periodes afwezigheid van de velden nog steeds de beste resultaten sinds zeker 2000 heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *