Outcross A-nest

Op nadrukkelijke verzoek van meer fans is in de lente van 2015 medewerking verleend aan het outcrossprogramma voor de Ierse rood-witte setter, bedoeld om de laatste een genetisch gezonde toekomst te geven. Gezien haar stamboom, werkstijl, uiterlijk en karakter werd hiervoor onze Ierse import Summertime Lady uitverkozen, Ierse rode setter.

Als partner werd gekozen de Ierse rood-witte setter Pallas Green Ike Turner (Marley), een jongere broer van de Ierse veldwedstrijdkampioenen PG Harriet en Halloway. Beide voldeden aan de strenge nomen van het programma, zoals opgesteld door de Irish Kennel Club en daarnaast aanvullende voorwaarden van de Ierse Setter Club en de Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland.

Het lukte uiteindelijk om ouders en pups allemaal redelijk in beeld te brengen op de Setterdag ter gelegenheid van honderd jaar Ierse Setter Club bij Apeldoorn, augustus 2015. Vlnr Ailleen Aoife, Summertime Lady, Pallas Green Ike Turner, Ailean, Aroon, Alan, Ardal, Alvy, Arantar en Awnan.
Genoeg geposeerd, vonden Lady en Marley kennelijk. Maar wat een geluk, alle pups kijken hier wel redelijk goed ‘naar het vogeltje’ ofwel de lens. Vlnr Ailleen Aoife, Ailean, Aroon, Alan, Ardal, Arantar en Awnan O’Conloch.

Het bijzondere tiental vormde een ware blikvanger op de Setterdag in augustus 2015, ter gelegenheid van honderd jaar Ierse Setter Club. Zo leverde die zonovergoten dag plaatjes van plaatjes op.

Op 25 oktober 2015  had op dezelfde locatie de nestreünie plaats. Awnan was al naar Ierland vertrokken. Ook deze dag leverde prachtige plaatjes op. Kijk maar.

Vlnr Ailleen Aoife, Ailean, Aroon, Alan, Ardal, Alvy en Arantar O’Conloch, nestreünie 25 oktober 2015.