H-nest

Het kleine winternest van Summertime Lady was snel knuffelkampioen, van wie hier ‘mensenmoeder’ Roos het teefje Haley laat meegenieten.

Ons oogappeltje Summertime Lady bracht in de nacht van 16 op 17 februari 2018 vijf pups (een reu, vier teven) ter wereld, van wie er tot onze verbijstering en verdriet snel twee overleden (een reu en een teef),  later gevolgd door nog een teefje.

Op maandagavond 12 maart stroomde ons sinds het uitvliegen van de vijf kinderen ‘lege nest’ weer vol met kroost en aanhang. Ditmaal om moeder en overlevers Hurley en Haley eens flink te knuffelen. Dit tweetal teefjes werd zo in een avond knuffelkampioen.

Voor ons was dat de afsluiting van de meest dramatische periode die we ooit beleefden met onze Ieren. De verwachting van een mooie setterwinter, nadat de vorige door de gevolgen van een ernstig verkeersongeval op vrijdag de dertiende januari deels aan gruzelementen ging, werd zo de grond ingeboord.

We waren tot dan gezegend met grote nesten met allemaal overlevers. Sectie van een pup bij de dierenarts bracht een fatale longontsteking aan het licht, met waarschijnlijk bacteriologische oorzaak. We hebben het grut weken lang van minuut tot minuut gevolgd vanaf een bed tussen werpkist en bankstel voor moeders.

Maar wat zijn we trots op onze Lady, die als zorgzame moeder een baken van doorzettingsvermogen was, wat zijn we dankbaar voor de steun van onze kinderen en wat hebben we een enorme waardering voor de voortdurende zorgen van ‘onze’ dierenarts.

En gezien de gestage en gezonde ontwikkeling van het duo Hurley & Haley koesteren we weer hoop op mooie lentedagen met setterpups die dartelen op het erf. Geniet u even mee van kinderen die met knuffels de zon weer lieten schijnen in deze donkere winterdagen?

Hee, bedankt superkids!

Knuffelbeer Hurley bij Marco en Karen.
Haley laat zich genoeglijk verwennen door Tom
Supermoeder Summertime Lady krijgt warmte van Iris