Summertime Lady

Mijn favoriete foto van een Ierse setter die voorstaat. Deze toont Summertime Lady die een fazantenhaan vastnagelt.

Oogappeltje van onze kennel is Summertime Lady. Zij werd in 2011 als pup uit Ierland ge├»mporteerd. Haar moeder en nestgenoten herinnerden me aan de nesten van de eerste na-oorlogse import uit Ierland in ons land, Derrycarne Harp. Dat was een verrassing, want Ieren met zo’n oorspronkelijk type zijn zeldzaam.

Lady was meerdere malen jachthond van het jaar en was de eerste Ierse setter sinds lange tijden die in de open klas op veldwedstrijden in ons land een zege boekte. Bovendien scoorde zij als eerste ‘werksetter’ ook sinds onheuglijke tijden in ons land een eerste plaats met uitmuntend in de gebruikshondenklas van de IJsselshow in Zwolle, onder keurmeester Hochstenbach.

Lady’s outcrossnest van de Ierse roodwitte setter Pallas Green Ike Turner (Marley) uit 2015 met vier teven en vier reuen werd met succes volledig getest op vaardigheden in het oorspronkelijke werk, voor zover bekend is dat voor het eerst in anderhalve eeuw. Bovendien haalden zes van de zeven in ons land gebleven pups kwalificaties op veldwedstrijden, wederom een record. Haar zonen Alan (van Domine Leenaerts) en Arantar O’Conloch werden jonge jachthond van het jaar 2017.

De zomertijddame verkreeg veel fans door haar charmes en innemende verschijning. Ze speelde de hoofdrol in een reportage over Hondenhelden uitgezonden op RTL4, haar eerste nest werd uitgebreid gevolgd op de tv door RTV Oost en tal van tijdschriften en dagbladen waaronder De Telegraaf en de Stentor wijdden verhalen aan haar en kennelmaat Ceasar. In 2018 kreeg Lady een nest van haar maat Ceasar waarmee voor het eerst in ons land een combinatie geboren werd uit ouders die beide een open klas veldwerk wonnen.

Summertime Lady nagelt fazantenhen in de aardappels