Ceasar

Ceasar liet al vroeg in zijn carrière uiterst spectaculaire staaltjes van voorstaan zien, hier op bijna anderhalfjarige leeftijd op beide foto’s op een klucht patrijzen.

Ceasar is jachthond van het jaar 2017 van de Ierse Setter Club Nederland. Hij nam die titel over van Summertime Lady, de beste veldwerker van haar soort in 2016.

’s Lands beste werkende Ier was de eerste van zijn soort sinds onheuglijke tijden die in de open klas van de veldwedstrijden voor categorie A (pointers en setters) van de staande jachthonden in ons land de eerste plaats haalde met de hoogste kwalificatie: uitmuntend.

Zijn kennelmaatje Lady had het jaar daarvoor weliswaar voor het eerst sinds tijden een zege behaalde in deze klas voor de ‘eeuwige’ winnaars in anderhalve eeuw pointers en Engelse setters, maar zij haalde niet de hoogste kwalificatie.

Ceasar, meerdere malen beste jonge jachthond, was in 2014 met Summertime Lady het complete nationale team voor de Europese kampioenschappen in Champagne, Frankrijk. Hij dankt zijn grootste bekendheid aan een optreden tijdens een driedaagse in Thuringen dat jaar. Daar haalde hij de eerste dag 1 uitmuntend, de tweede een derde plaats uitmuntend en tijdens de afsluiter wederom een eerste plaats met uitmuntend. Zo sloeg hij alle records.

De reu, die in 2012 bij Els Kersten-van Hoorn geboren werd uit de combinatie Multi Ch Apache des Sorcieres du Sancy x de Ierse import Drumrue Kerry, stamt uit een legendarisch nest met meer toppers, onder wie ook zijn winningest zus Cornelia van Hannes Meist (Duitsland) en Celebrity.