Lekker lente


We zijn blij en trots dat Haley bij ons blijft.

Haley blijft op het nest in onze O’Conloch kennel

We zijn eveneens blij en trots dat Hurley sportieve prachtbaasjes krijgt in België met zestienhonderd hectares jachtterrein en volop ervaringen in de jacht met geweer en roofvogels (slechtvalk) kan verwachten. Haas baasje is bovendien van plan om haar uit te brengen op veldwedstrijden. Dat is dan de terugkeer van een Ier in zijn familie, want zijn vader jaagde nog met Ierse setters.

De bedoeling is ook om in overleg bij voldoende belangstelling in “doe-kringen” met Hurley een nest te fokken en mijn keuze voor een reu te volgen. Doel is Belgische setterfans te laten zien dat een Ierse rode setter een blikvanger kan zijn, die van wanten weet op het veld. Haar eigenaar heeft daarvoor de tijd, mogelijkheden en bewezen vaardigheden.

 

Hurley O’Conloch gaat een toekomst tegemoet op een rijk met veerwild bezet terrein in Belgie, voor de jacht met geweer en roofvogel (slechtvalk)

We moesten veel fans teleurstellen voor een pup uit het nest van Ceasar en Lady. De laatste was een jager uit Zuid-Rusland. Ook vanuit Italië, de VS en Canada was er belangstelling en dus teleurstelling dat het bij een klein nest bleef. Dat gold natuurlijk ook voor fans uit eigen land. Gelukkig had vrijwel iedereen begrip voor onze overwegingen, al was er begrijpelijkerwijs ook diepe teleurstelling.

Hartelijke groeten van Paulien en Henk ten Klooster

Leave a Comment